Възстановяване на ОПП/ТПП за Румъния

2020-06-05

Уважаеми клиенти,

В резултат на постепенното отпадане на ограничителните мерки в цяла Европа, можем да възстановим изпълнението на опциите „Отвори преди да платиш“ (ОПП) и „Тествай преди да платиш“ (ТПП) за услуга Express Balkans до Румъния.

За да продължим да работим безопасно за всички наши клиенти в България и чужбина, СПИДИ отново препоръчва:

  1. За да се намали времето на престой на клиенти в офисите на СПИДИ, както и престоя на куриерите на адрес, като защитна мярка за нашата обща безопасност, препоръчваме да се ограничи предлагането на двете опции (ОПП и ТПП) и за получателите в България.
  2. За улеснение на всички получатели и възможност да проверят и тестват съдържанието на пратките, както и за да могат подателите (най-често електронни търговци) ефективно да контролират процеса, сме създали услуга „Ваучер за връщане“.
  3. Получаване на пратки в Автомати на Спиди, където няма физически контакт с куриери и пратката може да бъде взета в удобно за получателя време.
  4. Насърчаваме плащането на суми по наложен платеж с банкова карта в офис/автомат.

С услугата „Ваучер за връщане“, подателят може да зададе конкретен срок (брой/до колко дни) получателят може да върне стоката. Също така, подателят може да определи с каква услуга да се върне пратката и кой да заплати връщането ѝ.

Чрез MySpeedy създаването на Ваучер за връщане е лесно и бързо, като може да се активира за отделна пратка или като опция за всички пратки, които изпращате. След изтичането на броя дни на валидност на ваучера, той става невалиден и получателят не може да върне пратката по него.

Горещо препоръчваме използването на услугата „Ваучер за връщане“. Тя е създадена за удобство на всички електронни магазини и техните клиенти. 

 

Екипът на СПИДИ