Спиди използва бисквитки

Прочетете повече тук Ясно, затвори

Премини към главното съдържание

Опаковане на международни пратки

Уверете се, че пратката Ви ще пристигне благополучно.
Спазването на тези съвети за опаковане ще осигури възможно най-добрата подготовка за Вашите пратки: 

  •   Можете да използвате оригиналната транспортна опаковка на стоката, ако я пазите. Тя би трябвало да е подходяща за превоз и да осигурява защита - за разлика от търговската опаковка.
  •   Преди да ги използвате, се уверете в сигурността на външната опаковка, опаковъчните ленти и уплътненията (вътрешната опаковка). Ако са повредени или неподходящи, преди предаването на пратките за транспорт, всяка неизправност трябва да бъде поправена или да бъдат ползвани други материали.
  •   Трябва да използвате меко уплътнение за леките стоки и по-твърдо за тежките, за да могат да поемат нежелани удари и за да предотвратите евентуален пробив.
  •   Всички страни на пакета трябва да са защитени и подсилени. Максимално възможното натоварване по време на транспорт (машинно сортиране, претоварване, при движение през неравности на пътя и спиране, излитане и кацане) е приблизително равно на свободно падане от височина 80 см. върху твърда повърхност. Външната и вътрешната опаковки трябва да издържат 4-5 пъти собственото тегло на пратката Ви и да предпазват стоките Ви.
  •   Стоките не трябва да се движат свободно във външната опаковка на пакета. Винаги използвайте и подходяща вътрешна опаковка за опаковане и уплътняване на всяка стока във Вашия пакет.
  •   Ако опаковате едновременно различни продукти, уплътняването трябва да бъде съобразено и подходящо за най-чупливия от тях.
  •  Ако в съдържанието има стъклени буркани, то те задължително трябва да бъдат опаковани в нова, не амортизирана кутия за буркан, изработена от 5 слоя велпапе, предлагана от Спиди, като максималното количество е 1 бр. буркан в 1 пратка.
  •  В случай, че в пратката има бутилки с вино, те задължително трябва да бъдат опаковани в нова, не амортизирана кутия за вино, изработена 3 слоя велпапе и стиропор, предлагана от Спиди, като максималното количество е 3 бр. бутилки в 1 пратка.
  •   Чупливите продукти не трябва да влизат в контакт с външната опаковка.
  •   Не уплътнявайте прекомерно празнините в пакета. При фабричните транспортни опаковки нарочно са оставени празнини, които поемат въздействието на силите по време на транспорт и те не се предават върху Вашата стока.
  •   Никоя част от съдържанието на пратката не трябва да се подава от кутията. В такива случаи използвайте по-голяма кутия и допълнително уплътнение.
  •   Външната опаковка трябва да бъде сигурно запечатана и всичките ръбове да са подсилени със опаковъчна лента. Препоръчваме Ви да използвате и транспортно фолио.

Изключително важно е опаковката да е съобразена с теглото на съдържанието по такъв начин, че да предпази Вашите стоки по време на целия транспорт.

  •   Опаковката трябва да е подходяща за обработка с товарещи и сортиращи машини. По време на транспортирането до Вашия получател пратките Ви ще се претоварват няколко пъти и ще изминат няколко стотици, а в някои случаи и хиляди километри със сухопътен или с въздушен транспорт.
  •   Отделни пакети присъединени един към друг с опаковъчна лента като един пакет не се приемат за транспорт. Такива пакети трябва да се поставят в една по-голяма и достатъчно здрава картонена кутия.
  •   Денкове, торби, чували, сакове, пътни чанти, куфари и тубуси не се приемат за транспорт. Такива пратки трябва да се поставят допълнително в здрава картонена или друга кутия с форма на паралелепипед.
  •   Пакетите съдържащи документи за услугите DPD ECONOMY и DPD CLASSIC трябва да са опаковани в твърд картонен плик или в малка кутия.
  •   Течности могат да се превозват само в специални транспортни контейнери, които са подсигурени срещу изтичане. Тези контейнери трябва да са поставени в защитно фолио или плик, но не и в картонена кутия. Изтичането на течности от неадекватно опаковани пратки може да предизвика щети на Вашите стоки и на стоките на други клиенти.

Опаковане на международни праткиНеспазването на указанията за подходяща и надеждна опаковка на пратките може да доведе до нежелани увреждания като тези, показани по-долу.
Не игнорирайте указанията за опаковане на пратките и не допускайте това да се случи с вашата пратка.

Опаковане на международни пратки
18 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА ЗА ОПАКОВАНЕ

- Стикерите "Чупливо" и "Внимание" не заместват надеждната вътрешна и външна опаковка. Те имат само информативна функция.
- Изберете подходяща по размер външна опаковка за предметите, които ще изпратите. По-празните опаковки могат да причинят разместване и увреждане, а прекалено пълните крият риск да се пръсне пакета или да се увреди съдържанието от натиска.
- Винаги използвайте висококачествени материали за опаковане на  вашите пратки. Съобразете сила, омекотяване и издръжливост при избор на опаковъчни материали. Използвайте опаковащ чипс, полиетиленова пяна, бъбъл фолио, надути торбички с въздух или шредавана хартия, която да уплътни отделните предмети вътре в пратката. 
- Изберете здрави кутии от петслойно велпапе с добро качество и външна облицовка.
- Използвайте материали за уплътнение (опаковащ чипс, шредвана хартия, полиетиленова пяна, надути торбички с въздух, бабъл фолио и др.) за да предпазите отделните предмети в опаковката от излишно движение.
- Не позволявайте на съдържанието да се движи вътре в опаковката. Чупливите предмети задължително трябва да бъдат индивидуално опаковани с няколко слоя мека вътрешна опаковка, да не се докосват, а между тях осигурете достатъчно количество материали за уплътнение на свободното пространство.
- Използвайте широко и здраво опаковъчно тиксо, за да запечатате кашона.
- Ако разполагате с машина за стречоване, използвайте я, за да обвиете кашона (външната опаковка).
- Поставете отделните предмети в центъра на пакета, така че да не докосват външните стени. След това уплътнете предмета от всички страни. Не оставяйте празни пространства.
- Поставете прахове, насипно съдържание или такова с течна консистенция в отделни здрави найлонови торбички. след това ги запечатайте здраво и поставете в индивидуални, точни по размер картонени кутии.
- Ако изпращате подаръци, не разчитайте на опаковката, в която сте ги купили от търговеца. Преопаковайте ги правилно. Много стоки се продават в атрактивни опаковки, неподходящи за транспортиране.
- Използвайте триъгълни кутии, като за бутилка, за да опаковате карти, чертежи и картини.
- Защитете вашите дискове, аудио и видео носители с мека материя за уплътнение, около всеки отделен елемент.
- Винаги използвайте картонени разделители във вътрешността на пратката при изпращане на плоски, чупливи материали. Те ще отделят предметите един от друг, ще ги предпазят от досег помежду им, както и със стените на външната опаковка и ще ги защитят.
- Възможно е да използвате и вече употребяван кашон. Но задължително се уверете, че той е напълно здрав, в добро състояние, не е деформиран и няма да поддаде. Премахнете от него всички етикети и стикери.
- Не използвайте нестандартни или повредени картонени опаковки.
- Не използвайте торбички от плат или тъкан.
- Не изпращайте опасни или забранени стоки, тъй като носите наказателна отговорност за тях.
Онлайн заявка за куриер

MySpeedy
Намерете офис на Speedy

Намери офис