Актуална информация относно доставка на международни пратки

2020-03-25

Уважаеми клиенти,

Във връзка с динамичната ситуация и ограничения в Европа заради COVID-19, Ви напомняме:

  1. Наложени са ограничения в обслужването и доставките до редица населени места в Европа. Този процес е динамичен и го следим ежедневно, заедно с нашите партньори от DPD.
  2. Някои населени места и/или квартали в големите европейски градове са напълно затворени и изолирани, други са с лимитиран достъп и строго определен пропускателен режим.
  3. Следва да се има предвид, че са въведени и допълнителни ограничения, свързани с осигуряване безопасността на работните процеси, стриктно спазване на въведените от правителството на всяка държава разпоредби, извършване на проверки на всеки един контролно-пропускателен пункт при преминаване на тежкотоварните транспортни средства.
  4. Всичко това, както и наложената карантина в много от населените места в Европа, води до забавяне в доставката на международните пратки и/или невъзможност от осъществяване на доставка до крайния получател и последващо връщане на пратката.
  5. Не на последно място, моля да имате предвид и факта, че по преценка на доставящото депо е възможно дадена пратка да бъде унищожена в случай, че са налице фактори, обуславящи съмнение за COVID-19.

Използваме случая да Ви информираме, че някои от офисите за доставка на пратки на територията на Румъния са затворени за обслужване на клиенти, като същото е регламентирано и в системите на Спиди.

Извиняваме се за неудобството и благодарим за разбирането!

Екипът на Спиди