Допълване на Наложен платеж с изплащане по банков път

2023-03-21

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви уведомим за актуализация в допълнителна услуга Наложен платеж (НП), касаеща клиентите на Спиди без индивидуално договорени условия за услугата.

Всички клиенти на Спиди вече имат възможност да получават сумите от наложен платеж по банков път на посочена банкова сметка в България.

От 01.04.2023 г. се допълват и променят комисионите за допълнителна услуга Наложен платеж (НП), които са както следва:

  •  при изплащане на НП на подателя по банков път – 1.2% от стойността на НП и минимум 1.20 лв./пратка;
  •  за пратки, изпратени от офис на Спиди, сумите от НП се изплащат на подателя в брой от офиса на изпращане при комисиона, в размер на 1.2% от стойността на НП и минимум 1.20 лв./пратка;
  •  За пратки, изпратени от адрес, сумите от НП се изплащат на подателя в брой, на адрес при комисиона, в размер на 1.2% от стойността на НП и минимум 1.80 лв./пратка.

Използваме случая да припомним, че може да разрешите на получателите на Вашите пратки удобството да заплатят стойността на НП с банкова карта, на ПОС терминалите на нашите куриери при възможно най-атрактивната цена за услугата – 0.96% от стойността на НП, която се начислява отделно и в допълнение към комисионата за НП, само когато получателят се е възползвал от тази възможност.

Суми от НП до 500 лв. от пратки, изпратени от офис на Спиди, може да получите от всеки офис на Спиди, като изберете най-удобния за Вас!

Напомняме, че сме задължени да спазваме изискванията на Пощенския закон и разпоредбите на НАП, свързани със събиране и съхранение на данните на получателите на суми от НП и същите се изплащат в брой срещу предоставяне на лична карта или представяне на нотариално заверено пълномощно, ако получаването не е лично от изпращача на пратката с НП.

С уважение,
Екипът на Спиди