DPD Economy

DPD Economy [306] - Сухопътни доставки на непалетизирани (пакетни) пратки
от врата България до врата в Европа


Eвтина и сигурна услуга, гарантирана от DPD - една от най-добре развитите мрежи
за сухопътни доставки в Европа.


DPD ECONOMY - от врата подател до врата получател:
Тарифно тегло (кг)ПРОМО ЗОНА 2
Цена (лв.)
ПРОМО ЗОНА 3
Цена (лв.)
ЗОНА 3
Цена (лв.)
ПРОМО ЗОНА 4
Цена (лв.)
ЗОНА 4
Цена (лв.)
до 0.5 кг39.4854.4873.4570.67105.01
до 5 кг39.4854.4876.9570.67108.48
до 10 кг46.9864.4585.7183.16119.03
до 31.5 кг46.9864.4589.2283.16124.27
до 40 кг108.09125.56150.32144.28185.40
държаваАВСТРИЯ, ГЕРМАНИЯБЕЛГИЯ, ИТАЛИЯ, НИДЕРЛАНДИЯ, ФРАНЦИЯДАНИЯ, ЛЮКСЕМБУРГИСПАНИЯЕСТОНИЯ, ЛАТВИЯ, ЛИТВА, ПОРТУГАЛИЯ, ФИНЛАНДИЯ, ШВЕЦИЯ

Цените са крайни, с включени ДДС и такса гориво.
Към цените могат да се прилагат допълнителни такси и/или ценови условия, в зависимост от индивидуалните параметри на пратката или избрани допълнителни услуги. Вж. раздел Допълнителни услуги и такси в Тарифата на Спиди АД.

Изчисли цена - може да изчислите цена за доставка при въвеждане на пълни данни за пратката.

За пълна информация за очаквана пратка и опции за контрол върху нейната доставка: Смарт Контрол.

Услугата се заплаща винаги в България в български лева от заявителя или получателя на пратката в България при доставката й. За клиенти с индивидуален договор – според условията, предвидени в него.

Пощенски кодове, които не се обслужват с услуга DPD ECONOMY - от врата подател до врата получател

{dynamic_table{sql-SELECT%20RowID%2C%20RowType%2C%20ColumnID%2C%20ColumnType%2C%20CellData%20FROM%20AAA_SITE_EXCEP_POST_CODES_TBL%28305%2C%202%2C%201%29,template-@StenikDynamicTables/tables/simple.html.twig}}


Зони и срок за доставка

ДЪРЖАВА

ЗОНА

Срок за доставка*

АВСТРИЯ

ПРОМО ЗОНА 2

3-4 дни

БЕЛГИЯ

ПРОМО ЗОНА 3

4-5 дни

ГЕРМАНИЯ

ПРОМО ЗОНА 2

3-4 дни

ДАНИЯ

ЗОНА 3

4-5 дни

ЕСТОНИЯ

ЗОНА 4

5-6 дни

ИСПАНИЯ

ПРОМО ЗОНА 4

5-6 дни

ИТАЛИЯ

ПРОМО ЗОНА 3

4-5 дни

ЛАТВИЯ

ЗОНА 4

4-5 дни

ЛИТВА

ЗОНА 4

4-5 дни

ЛЮКСЕМБУРГ

ЗОНА 3

4-5 дни

НИДЕРЛАНДИЯ

ПРОМО ЗОНА 3

4-5 дни

ПОРТУГАЛИЯ

ЗОНА 4

5-7 дни

ФИНЛАНДИЯ

ЗОНА 4

5-7 дни

ФРАНЦИЯ

ПРОМО ЗОНА 3

4-5 дни

ШВЕЦИЯ

ЗОНА 4

5-6 дни

*Срок за доставка: посочените срокове за доставка са в работни дни. Указаното време е индикативно (обичайното транзитно време до основните градове в посочените държави).


Изисквания за успешна доставка:

След регистриран неуспешен опит за доставка на адреса на получателя е възможно пратката да бъде оставена в местна пощенска станция или офис на партньорската служба.

За пратки, адресирани до острови и отдалечени населени места; пратки, подлежащи на митническа обработка; пратки с неактуален/непълен адрес или без посочен от възложителя телефон за контакт с изпращача и получателя, както и за пратки от/до адрес по местоживеене, посоченото време на доставка може да бъде удължено. В зависимост от населеното място в България, в което се намира подателят на пратката, срокът за доставка може да бъде удължен с един работен ден.

Задължително е да се посочват местен за държавата телефонен номер и коректен е-мейл адрес на получателя във връзка с услугата Предикт (предварително известяване за точно определен часови прозорец за доставка).

За доставка на пратки до кампуси/университети в Германия е необходимо освен име, телефонен номер, имейл и адрес, да се посочат и номер на сграда/блок и номер на стая на получателя.  

При доставки до бизнес сгради в Германия е задължително освен име, телефонен номер, имейл и адрес на получателя да се посочи и номер на звънец.

Всички отказани от получателя пратки се връщат директно към подателя в деня на отказа и за сметка на изпращача на пратката.

Допълнителна такса Доставка до острови и отдалечени райониЗа доставка до някои острови и отдалечени райони (виж списъка с пощенски кодове) се начислява надбавка в размер на 48 лв. с вкл. ДДС.

Следните острови са със статут на автономна област и до тях се предлага само услуга AIR EXPRESS (Зона 4):  Канарски острови (Тенерифе, Фуертевентура, Ла Палма), областите Сеута и Мелила.

За немския град Бюзинген-ам-Хохрайн, който се намира на територията на Швейцария, са необходими митнически документи.

При изпращане на пратки до CAMPIONE D'ITALIA CO (п.к 22061), Италия е необходимо пратката да бъде придружена от фактура и митническа декларация.

За доставки в Швейцария се разрешава изпращането само на документални пратки с услуга Air Express.

За държавите Швеция и Финландия, пратките изпратени до частни адреси ще бъдат пренасочени към най-близкия офис на партньора ни.


Ограничения: Всяка пратка може да се състои само от един пакет с максимално физическо тегло 40 кг. Минимални размери: 22.9x16.2 см, максимална дължина (най-големия размер на пакета) до 175 см. Максимални размери в см: сборът от дължината + удвоения сбор на височината и широчината не трябва да надвишава 300 см.

Списък със забранени за транспортиране стоки и вещества

Пратки, приети от куриер за транспорт, независимо дали те все още се намират на територията на Република България или извън нея, не могат да бъдат пренасочени или стопирани.


Отстъпки: Допълнителна отстъпка в размер на 5% от цената за пратки доставени до офис на Спиди в България и плюс 5% допълнителна отстъпка за пратки, изпратени до поискване от офиси на DPD на територията на цяла Испания, Франция, Австрия, Германия, Швеция, Дания, Финландия, Белгия, Люксембург, Нидерландия, Естония, Латвия, Литва, Португалия и Италия.


Опаковка: Опаковката на пратката е ангажимент на изпращача. Надеждната и подходяща опаковка е гаранция за сигурността на пратката. Запознайте се с основни правила и препоръки за опаковане на пратките.

Бутилирано вино се приема за транспорт само в опаковките на Спиди за 1 брой или за 3 броя бутилки и задължително пътуват като отделни единични пратки.  
Документални пратки задължително се поставят в картонен плик.
Отделни пакети, присъединени един към друг с опаковъчна лента не се приемат за транспортиране. Трябва да са поставени в една по-голяма и достатъчно здрава кутия.


Обявена стойност: Услугата се предлага за международни пратки с тарифно тегло до 32 кг и с максимална стойност на пратката до 3000 лв. В цената за извършване на услугата е включена отговорност на Спиди в размер на до 100 лв. с вкл. ДДС. Възможна е допълнителната услуга Обявена стойност при следните условия: https://www.speedy.bg/bg/declared-value.

За допълнителна информация и справки
MySpeedy;
0 7001 8001 (за абонати на фиксирани мрежи) и 1 7001 8001 (за абонати на мобилните оператори);
[email protected]