Express Balkans

Доставка на пратки от/до България до/от Румъния и Гърция. 

Заявка за вземане на пратки от Румъния и Гърция до България с услуга Express Balkans

тегло (кг) цена (лв.)
документи до 0.5 кг 7.91
до 1 кг 7.91
до 3 кг 9.15
до 5 кг 14.02
до 7 кг 17.67
до 10 кг 21.93
до 20 кг 28.63
над 20 кг 28.63 + 1.47 за всеки следващ килограм над 20

Цените са крайни, с включени ДДС и такса гориво.

Срок за доставка: 2 - 4 работни дни. За някои отдалечени населени места и някои острови на територията на Гърция е възможно удължаване срока за доставка на 5 работни дни. 
Посочените срокове за доставка за индикативни.

Параметри: възможност за многопакетни пратки за Румъния с максимално тегло на пакет 50 кг.  Максимална дължина (най-големият размер на пакета) до 175 см. За Гърция е възможно изпращането само на пратки от един пакет. Таксува се по-голямото между обемно и реално тегло на пакетите (1 =200 кг).


Допълнителна отстъпка в размер на 5% от цената за пратки доставени или получени от офис на Спиди в България.
Допълнителна отстъпка в размер на 5% от цената за пратките се прилага и когато пратката е до поискване в офис/автомат на ДПД в Румъния. Пълният списък на офисите и автоматите в Румъния с адреси и работни времена е достъпен на https://www.dpdcollect.ro/officesmap/.

Заявки за вземане на пратки от Румъния до България с услуга Express Balkans се приемат и обработват до 15:00 ч. от понеделник до петък. Заявки, получени след 15:00 ч. се считат за получени на следващия работен ден и се обработват тогава. Адресът на изпращача се посещава от куриер в стандартно работно време до два работни дни след деня на обработване на заявката (без фиксиран час), като пратките се приемат само ако изпращачът е готов да ги предаде и ако няма разминаване в заявения и реалния брой пратки.

Опаковка: Опаковката на пратката е ангажимент на изпращача. Надеждната и подходяща опаковка е гаранция за сигурността на пратката. Запознайте се с основни правила и препоръки за опаковане на пратките.


Възможна е допълнителната услуга Обявена стойност за пратка с услуга Express Balkans при максимална стойност на пратката в размер на 3000 лв.

За допълнителна информация и справки:
MySpeedy;
0 7001 8001 (за абонати на фиксирани мрежи) и 1 7001 8001 (за абонати на мобилните оператори);
international@speedy.bg