Спиди използва бисквитки

Прочетете повече тук Ясно, затвори

Премини към главното съдържание

Промени в сила от 05.07.2017

Уважаеми клиенти,

Считано от 05.07.2017 Спиди АД въвежда в портфолиото си от услуги нова услуга „Тежък пакет“.
Тя ще се прилага към съществуващите пакетни услуги (Експрес, Икономична и Градски куриер) за доставки на територията на Р България и за пратки до/от Македония.
Както сте запознати, единичното тегло на пакет в пратка е ограничено до 50кг. Въпреки това, с течение на времето и опита, който натрупахме в работата си с нашите клиенти, установихме че в определени случаи, на потребителите се налага да изпратят пратки, в които един или няколко пакета са с тегло над 50 кг.  
Именно за да ви осигури възможност в подобни ситуации да изпратите пратка, която съдържа пакет или пакети с единично тегло над 50кг., Спиди добавя към портфолиото си от услуги и допълнителна услуга Тежък пакет.
Таксата за допълнителна услуга Тежък пакет е в размер на 20лв. без вкл. ДДС (24лв. с вкл. ДДС) и се начислява към тарифната цена за съответната пакетна услуга на платеца по товарителницата за всеки пакет в пратката, който е с декларирано или контролно измерено тегло над 50кг.

Допълнителна услуга „Обявена стойност“
Една от приоритетните задачи, върху които екипът на Спиди АД непрекъснато работи, е опазване целостта на пратките и минимизиране на рисковете, които водят до тяхното увреждане по време на обработката и транспортирането им.
Анализите на специалистите в областта на Застраховането, както и нашите наблюдения и мониторинг, показват, че обработката и транспортирането на пакети с тегло над 32кг. значително повишават рисковете от увреждане, както на самата пратка, така и на другите пратки и пакети.
С оглед осигуряване на максимална сигурност по време на обичайните процеси по приемане, обработка, транспорт и доставка на пратките, се променят условията за предоставяне на допълнителна услуга Обявена Стойност.
Считано от 05.07.2017г., услуга Обявена стойност ще се предоставя само за пратки, които съдържат пакети с единично тегло на пакет не по-високо от 32кг.
Убедени сме, че доставката на пратките в ненарушен вид и цялост до крайния получател е важно и за вас, нашите клиенти-податели, и в тази връзка следва да подготвяте пратките, за които желаете да ползвате допълнителна услуга Обявена стойност така, че пакетите в тях да не надвишават единично тегло от 32кг.


Договорени преференциални ценови условия за пратки, които съдържат пакет/пакети с единично тегло над 32кг.
Считано от 05.07.2017г. договорените преференциални ценови условия и фиксирани отстъпки за клиентите, които имат сключен договор със Спиди АД, ще са валидни за пратки, които съдържат пакет или пакети с единично тегло до 32кг.
Всички пратки, които съдържат един или повече пакети с декларирано или контролно измерено тегло над 32кг., ще се таксуват съгласно действащата към момента актуална ценова тарифа на Спиди АД.

Екипът на Спиди АД
05.06.2017г.

Тя ще се прилага към съществуващите пакетни услуги (Експрес, Икономична и Градски куриер) за доставки на територията на Р България и за пратки до/от Македония.
X
X
Намерете офис на Speedy

Намери офис